Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

15.07.2024

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruutensa.

201-senttinen Peltonen aloittaa Korihaissa viidennen Korisliiga-kautensa. Aiemmin kaksi kautta Kauhajoella sekä Nokialla pelannut laituri on viimeistellyt 144 liigaottelussa keskimäärin 3,0 pistettä ja 1,8 levypalloa. Kauhajoella pelatessaan Peltonen saavutti sekä Suomen mestaruuden että SM-hopeaa.

– Hienoilla fiiliksillä tulen Uuteenkaupunkiin! Voisi sanoa, että nyt on oikea hetki tulla kaupunkiin, kun korisbuumi on korkealla ja uusi halli valmistumassa, Peltonen tunnelmoi.

Kahden kauden stintti Nokialla päättyi keväällä sensaatiomaiseen Suomen mestaruuteen. Peltosella oli tärkeä rooli mestaruusjoukkueen rotaatiossa ja pudotuspeleissä peliaikaa kertyikin vajaat 13 minuuttia ottelua kohden.

Peltonen ei omien sanojensa mukaan ole täysin sisäistänyt vielä, miten viime kausi päättyi kuten päättyi. Yksi opetus kaudesta oli kuitenkin se, että yhteispelillä kaikki on mahdollista, vaikka budjetti ei välttämättä ole sarjan suurin. Tämän hän pitää mielessä tullessaan Korihaihin.

– Korihaissa on paljon tuttuja naamoja, kuten Bojan Sarcevic, Thomas Vehmanen ja Valtteri Pihlajamäki. Uskon pelisysteemin sopivan mulle, ja Bojanhan nyt tekee ympärillä olevista pelaajista parempia, Peltonen kommentoi.

Seitsemän nuorten maaottelua pelannut Peltonen on korin läheisyydessä monipuolinen työjuhta, jonka merkitys ei aina näy perinteisissä tilastoissa. Heittovoimaa löytyy myös kolmen pisteen viivan takaa.

– Voimaa ja taitoa löytyy sekä halua laittaa palloa eteenpäin, sillä vanhemman koulukunnan syöttökoripallo on lähellä sydäntä, hän kuvailee itseään pelaajana.

– Suomen Boris Diaw, Peltonen naurahtaa.

Kalle Peltosen pelaajakortti

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Takamiehet:

Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti), Joni Herrala (2026), Viljami Arvonen (2025+1), Thomas Vehmanen (2025)

Laiturit:

Roni Ahvenjärvi (2026), Kalle Peltonen (2025)

Sentterit:

Veeti Helakorpi (2026)

Kalle Peltosen kahden vuoden stintti BC Nokian paidassa päättyi keväällä Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga