Korihait kaatoi KTP:n

17.03.2014

Niko Malinen naulasi ratkaisevat kolmoset ja palkittiin Korihaiden parhaana pelaajana (Studio FotoMika)

Korihait nappasi perjantaina kuluvan vuoden ensimmäisen kotivoiton KTP:n kustannuksella lukemin 93 – 86 (41-49). Edellinen kotivoitto tuli joulukuun lopussa, jonka jälkeen Korihait oli pelannut seitsemän edellistä kotipeliään ilman voittoa.

Helpolla voitto ei tästäkään pelistä tullut, sillä KTP karkasi ottelun alussa nopeaan tahtiin omille teilleen Jukka Matisen ja Timo Heinosen johdolla. Kolmen minuutin pelin jälkeen vierailijat johtivat jo lukemin 2-10. Karmean alun jälkeen Korihait pääsi peliin mukaan, mutta ero säilyi kymmenessä pisteessä koko ensimmäisen neljänneksen. Toisella neljännekselle KTP kasvatti eron parhaimmillaan 17 pisteeseen (26-43), Matisen ja Heinosen heilutellessa edelleen tahtipuikkoa. Ottelun lopputuloksen kannalta erittäin merkittäväksi nousi puoliaikaa edeltävät reilut kolme minuuttia, jotka Korihait vei Chace Stanbackin ja Jonathan Jonesin koreilla 12 – 4 ja puoliajalle päästiin enää kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta.

Kolmannen erän puolivälissä KTP:n johto kasvoi jälleen reilusti toiselle kymmenelle, mutta Korihaiden otteissa näkyi selvästi parempaa yritystä kuin ensimmäisellä jaksolla. Ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Ensin James Padgett toi Korihait viidellä pisteellään alle kymmeneen pisteeseen. Kymmenisen sekuntia ennen viimeistä erätaukoa Chace Stanbackia rikottiin levypallotilanteessa ja jatkotilanteessa KTP:n Ryan Ayers purnasi itselleen teknisen virheen. Stanback pisti kylmänviileästi kaikki saamansa neljä vapaaheittoa pussiin ja ero kutistui seitsemään pisteeseen. Seuranneesta sivurajasta Niko Malinen naulasi kolmosen sisään summerin soidessa ja viimeiseen erään lähdettiin KTP:n johtaessa neljällä pisteellä, lukemissa 67-71. Neljäs erä alkoi siitä mihin kolmas päättyi. Ensin Padgett ja Stanback tasoittivat ottelun kakkosillaan ja kun pari minuuttia oli pelattu Niko Malinen vei illan kolmannella kolmosellaan Korihait ensimmäistä kertaa johtoon. Tästä eteenpäin mentiin tasatahtiin seuraavat viisi minuuttia. Pari minuuttia ennen loppua Timo Heinonen nosti kotkalaiset kahden pisteen päähän, mutta Stanback ja Padgett kasvattivat eron vapareillaan viiteen pisteeseen. Ryan Ayers kavensi eron kolmosellaan jälleen kahteen pisteeseen 38 sekuntia ennen loppua, mutta ottelun ratkaisijaksi nousi Korihaiden parhaana palkittu Niko Malinen, joka upotti kolmosen parikymmentä sekuntia ennen loppua ja loppulukemat naulasi kapteeni Mikko Jalonen vapariviivalta viisi sekuntia ennen loppua.

“Emme pärjänneet ensimmäisellä jaksolla 1-1 puolustuksessa Matista ja Heinosta vastaan, mutta toisella jaksolla puolustuksemme parani huomattavasti”, kertaili ottelun kulkua Korihaiden valmentaja Petri Helminen. “Toiselle jaksolle yksinkertaistimme myös hyökkäystä ja pelasimme pelkästään pallo-screen peliä Mikko Jalosen kautta. Tällä tavalla Mikko pääsi jakamaan kotkalaisten auttaessa palloa muille ja saimme tarvittavat korit sitä kautta”, päätti Helminen.

“Ayersin tekninen virhe oli pelin yksittäinen käännekohta, mutta lopullisesti ottelun käänsi Mikko Jalonen, joka pelinteollaan rakensi Korihaiden hyökkäykset toisella jaksolla”, tiivisti ottelun KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen.

Korihaiden parhaana palkittiin siis kolmannen huippupelin putkeen pelannut Niko Malinen (16/4). Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Chace Stanback (20/14) ja Nesteen janoisimpana palkittiin James Padgett (26/5). Toisen ottelunsa Korihaiden riveissä pelannut Jonathan Jones (20/9) pelasi jälleen aktiivisesti ja kannatteli joukkuettaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Mikko Jalonen (5 p) ei osunut heitoissaan, mutta järjesteli Korihaiden peliä rauhallisesti ja jakeli viiden levypallon ohella kuusi korisyöttöä. Sami Mäntymaa palasi sairastelun jälkeen kentälle, pelasi 22 minuuttia ja upotti viisi pistettä tärkeisiin paikkoihin. Sami Ikävalko pelasi sormi paketissa vain reilut kolmetoista minuuttia, saaliinaan yksi piste ja kolme syöttöä.

KTP:n parhaana palkittiin 28 pistettä pussittanut Timo Heinonen, jota parhaiten säestivät Jukka Matinen (20/6) ja Ryan Ayers (18/5).

Korihaiden ottelut jatkuvat keskiviikkona huippuvireen löytäneiden Kouvolan Kouvojen vieraana. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 23.3. klo 17, jolloin vastaan asettuu seitsemäntenä sarjassa oleva Namika Lahti.