Petokala jäi Karhun kynsiin

5.02.2020

Korihaiden kurottelu ei auttanut Kauhajoella. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Kun hallitseva mestari Kauhajoen Karhubasket poikkesi joulukuussa pelireissulla Uudessakaupungissa, ratkesi voitto vain parin pinnan marginaalilla vierasjoukkueelle. Keskinäisissä voitoissa kauhajokiset ovat selkeästi petokalan edellä, mutta keskiviikkoiltana voittoputkea yritettiin jälleen kerran katkaista, tällä kertaa voitetun KTP-matsin jälkimainingeissa.

Matsin kulku

Karhubasketin alku oli tyrmäävä. Korihaiden lepsuilu päästi kotijoukkueen suorilta 10 pinnan karkumatkalle, jonka jälkeen päävalmentaja Jarno Nikula suori joukkueensa rivejä aikalisällä.

Pientä piristystä kurinpalautuksen jälkeen olikin havaittavissa ja haiparvikin pääsi vähitellen pisteiden makuun. Hetkellisesti näytti jo, että hai jäi evistään nihkeän alun jälkeen kokonaan telineisiin, kunnes toisella jaksolla peli alkoi sujua. Parhaimmillaan kirissä päästiin kahden pisteen päähän, puoliaikatilanteen ollessa kuitenkin Karhubasketin hyväksi 42-37.

Samalla taistelulinjalla Korihait jatkoi aina kolmannen jakson loppupuolelle saakka, jolloin parin minuutin musta jakso katkoi haiparven selkärangan. Pari helppoa huolimattomuusvirhettä satoi minuutissa Kauhajoen laariin kahdeksan lisäpistettä eivätkä haipaidat nousseet enää tosissaan taistelemaan voitosta.

Peli vihellettiin päättyneeksi tulostaulun osoittaessa päätösnumeroita Karhubasketin hyväksi 92-76.