Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

10.07.2024

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalaisvirolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

Virolaisen Rakvere Tarvasin kasvatti saapui viime kaudeksi Uuteenkaupunkiin ja nousi yhdeksi Pohitullin suosikkipelaajaksi energisellä pelityylillään. 36 Korisliiga-ottelussa Vehmanen pelasi keskimäärin vajaat 18 minuuttia ottelua kohden ja teki siinä ajassa 4,9 pistettä, 1,7 levypalloa ja 2,4 syöttöä. Yhden ottelun piste-ennätykseksi muodostui 14, joka syntyi huhtikuussa voitokkaassa ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

– Mielenkiinnolla odotan, mitä ensi kausi tuo tullessaan, niin joukkueen kuin fanien toimesta. Toivottavasti saadaan halli täyteen heti alkukaudesta, kuten se oli kauden lopussakin, Vehmanen sanoo.

Aiemmin urallaan 24-vuotias Vehmanen on pelannut Suomen lisäksi Virossa ja Saksassa. Korisliigassa Vehmanen on viettänyt kaksi kautta Kauhajoella ja yhden kauden Loimaalla.

– Koin viime kaudella saavani sellaisen roolin, jossa olen hyödyllisimmilläni. Tykkään mieluummin laittaa palloa eteenpäin ja tarjoilla sitä joukkuekavereille kuin katsella omia tilastoja korintekomielessä. Henkilökohtaisella tasolla olin tyytyväinen viime kauteen, joten siitä on helppo jatkaa eteenpäin, Vehmanen kommentoi.

Korihaiden oma kasvatti Viljami Arvonen aloittaa virallisesti kolmannen kautensa liigajoukkueen ringissä. Viime kaudella 19-vuotias takamies pääsi kokemaan ensimmäiset liigaminuuttinsa ja kaiken kaikkiaan Arvonen esiintyi kymmenessä liigaottelussa. Ensimmäisen Korisliiga-ottelun päivämääräksi tuli 14. lokakuuta 2023. Ensimmäiset liigapisteet syntyivät Helsingissä 28. marraskuuta 2023.

Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen pelaajakortit

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Takamiehet:

Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti), Joni Herrala (2026), Thomas Vehmanen (2025), Viljami Arvonen (2025+1)

Laiturit:

Roni Ahvenjärvi (2026)

Sentterit:

Veeti Helakorpi (2026)

Viljami Arvonen aloittaa syksyllä kolmannen kautensa liigaringissä. Kuva: Ella Jalava